Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen voor studenten

Hoe werkt Scriptiespot?

Plaats een advertentie voor scriptiehulp via de knop “Plaats opdracht” bovenaan de homepage, of via deze link. Je kunt bijvoorbeeld een bericht plaatsen om begeleiding te krijgen tijdens het schrijven van je scriptie, om iemand te vinden die hulp kan bieden bij het transcriberen van interviews, of die jou je scriptie beter kan laten schrijven, wanneer je hulp bij statistiek wil krijgen of als je moeite hebt met het (af)schrijven van je scriptie. Beschrijf zo gedetailleerd mogelijk wat voor scriptiehulp je zoekt of wat je gedaan wilt krijgen, zodat je de beste scriptiehulp aangeboden krijgt. Wij controleren je aanvraag en plaatsen de opdracht daarna online. Je advertentie is op dat moment direct zichtbaar op de homepage. Mocht je nou niet willen dat je aanvraag online wordt geplaatst, kan jouw aanvraag anoniem verwerkt worden. Geef in dat geval aan dat je liever niet hebt dat je aanvraag online verschijnt.

  1. Vergelijk aanbieders van scriptiehulp

Je opdracht komt, nadat hij door ons is goedgekeurd, op de homepage te staan en wordt opgepakt door een projectcoördinator. Deze projectcoördinator zal contact met je zoeken om verdere informatie in te winnen. Vervolgens gaat deze coördinator op zoek naar een bij ons aangesloten scriptiehelper en/of scriptiebegeleider. Je zult daarna snel reacties, (aan)biedingen of offertes ontvangen via de projectcoördinator van scriptiehelpers die je met je opdracht, verslag of scriptie willen helpen (corrigeren/meedenken/meeschrijven/begeleiding tijdens het schrijven). Je kunt er ook voor kiezen je opdracht niet zichtbaar te plaatsen. Dan zal deze alleen worden gezien door de bij ons aangesloten scriptiehelpers.

  1. Kies de beste scriptiehulp

Nadat je je opdracht eventueel nader hebt uitgelegd en contact hebt gehad met de gevonden scriptiehelper, kies je de meest geschikte scriptiehulp, waarna hij met je opdracht aan de slag gaat

Na afloop van de opdracht kun je de scriptiehelper een beoordeling geven. Dit stimuleert hem of haar om zijn of haar best voor je te doen voor je scriptie of verslag.

Wat voor soort opdrachten kan ik op Scriptiespot plaatsen?

Op Scriptiespot kun je iedere opdracht plaatsen die verband houdt met teksten. De meeste opdrachten die geplaatst worden zijn onderwijsgerelateerd. Dat wil zeggen dat het opdrachten zijn waarbij scriptiebegeleiding nodig is, correctie tijdens of na het schrijven van een scriptie of verslag, hulp bij een afgekeurde scriptie, bij het interpreteren van onderzoeksresultaten, bij het verwerken en analyseren van statistische gegevens en SPSS-resultaten, bij het transcriberen van interviews, vertalen van een scriptie, etc.

Kan ik ook opdrachten plaatsen die niet onderwijsgerelateerd zijn?

Bij Scriptiespot kun je in principe allerlei soorten tekstuele opdrachten plaatsen. De focus ligt op onderwijsgerelateerde opdrachten als scriptiebegeleiding, scriptiecorrectie en scriptiehulp.

Moet ik betalen voor het plaatsen van een scriptieopdracht?

Er zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen van een opdracht. Je advertentie is na goedkeuring ervan, en na jouw toestemming, meteen zichtbaar op onze homepage (tenzij je ervoor kiest om de opdracht niet zichtbaar te plaatsen, waarna deze alleen getoond wordt aan de bij ons aangesloten scriptiehelpers en niet aan externe bezoekers). Ook het laten opstellen van een offerte en projectvoorstel door de projectcoördinator zijn geheel vrijblijvend.

Moet ik mij inschrijven of inloggen voor het plaatsen van een opdracht?

Je kunt meteen en snel je opdracht plaatsen door enkele gegevens in te vullen. Nadat deze goedgekeurd zijn, verschijnt hij bij de opdrachten. Het plaatsen van een opdracht is kosteloos en vrijblijvend.

Worden er bij mijn opdracht persoonlijke gegevens getoond?

Tenzij je er zelf voor kiest je persoonsgegevens in je opdracht te vermelden, worden er geen persoonlijke gegevens getoond aan bezoekers. Je contactgegevens zoals email zijn alleen zichtbaar voor de projectcoördinator die bij Scriptiespot werkt, zodat hij/zij de opdracht kan koppelen aan een geschikte scriptiehelper.

Kan ik mijn opdracht wijzigen of verwijderen?

Je kunt je opdracht gedurende de gekozen plaatsingsduur wijzigen, stopzetten of laten verlopen. Je kunt je opdracht ook op een simpele wijze verlengen. Je opdracht zal dan opnieuw bovenaan op de homepage verschijnen.

Wat gebeurt er nadat ik de scriptiehelper heb gekozen?

De gekozen scriptiehelper zal worden gevraagd de opdracht te accepteren. Zodra dit gebeurd is, kun je contact opnemen met deze persoon voor verdere afhandeling. Er zal een urenindicatie worden opgesteld en een offerte.

 

Veelgestelde vragen voor scriptiehelpers

Hoe kan ik als scriptiehelper reageren op opdrachten?

Je kunt direct op opdrachten reageren door je aan te melden als scriptiehelper door een mail te sturen naar [email protected]. Geef aan dat je geïnteresseerd ben in een functie als scriptiehelper en dat je graag opdrachten zou willen aannemen voor studenten. Na aanmelding zal een projectcoördinator van Scriptiespot contact met je opnemen voor de screening. Zodra je die screening doorstaat, kun je opdrachten aannemen en voltooien.

Wat gebeurt er nadat ik de testen gemaakt heb?

Als je de testen goed hebt gemaakt, krijg je binnen 3 weken bericht van Scriptiespot. Je krijgt dan een projectcoördinator toegewezen die vanaf dat moment opdrachten van studenten aan jou voorstelt. Je kunt dan naar wens opdrachten aannemen en afslaan.

Hoeveel opdrachten kan ik aannemen?

Je kunt zoveel opdrachten aannemen als je wilt. Wel is het te adviseren om de werklast te behappen te houden en te zorgen dat de kwantiteit van het werk de kwaliteit niet in de weg zit. Scriptiespot ontvangt het hele jaar door aanvragen die naar scriptiehelpers worden doorgestuurd. Houd er rekening mee dat er periodes zijn waarin het aantal aanvragen sterk toeneemt.

Veelgestelde vragen – algemeen

Wat is Scriptiespot.nl?

Scriptiespot is een onafhankelijk platform dat studenten koppelt aan scriptiehelpers, zodat studenten de best mogelijke scriptiehulp kunnen krijgen en aanbieders een platform hebben om hun hulp tegen een vergoeding in te zetten. Een team van projectcoördinatoren houdt zich fulltime bezig met het zoeken van geschikte scriptiehulp voor studenten die hulp nodig hebben bij hun scriptie of onderwijstekst. Via [email protected] kun je jouw aanvraag insturen, of plaats jouw aanvraag op de website.

Wat voor type opdrachten staan er op scriptiespot.nl?

Allerlei opdrachten die gerelateerd zijn aan onderwijs, van verslagen corrigeren tot scriptiebegeleiding, tot het herschrijven van of feedback geven op een afgekeurde scriptie. Ook kan het zijn dat een opdrachtgever hulp nodig heeft bij het transcriberen van interviews of een begeleider wenst die hem zijn scriptie beter kan laten schrijven en zijn taalvaardigheden verbetert. Begeleiding bij statistiek en analyse daarvan behoren ook tot de mogelijkheden. Sommige opdrachten kunnen thuis bij de opdrachtgever gedaan worden, andere opdrachten kunnen op de locatie van de scriptiehelper uitgevoerd worden.

Waarom zou ik mijn opdracht op scriptiespot.nl plaatsen?

Scriptiespot.nl biedt jou een enorm aanbod aan scriptiehulp. Hier vind je heel snel een geschikte scriptiehelper of begeleider tegen een aanvaardbare prijs. Er zijn veel scriptiehulpen bij Scriptiespot aangesloten. Als je een opdracht plaatst heb je in de regel binnen 12 uur een aantal aanbiedingen. Je kunt deze aanbiedingen vergelijken en de meest geschikte scriptiehulp voor je opdracht kiezen. Het plaatsen van een opdracht en het contact opnemen met scriptiehulpen is geheel gratis en vrijblijvend.