Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen voor studenten

Hoe werkt Scriptiespot?

Plaats een advertentie voor scriptiehulp via de knop “Plaats opdracht” bovenaan de homepage, of via deze link. Je kunt bijvoorbeeld een bericht plaatsen om begeleiding te krijgen tijdens het schrijven van je scriptie, om iemand te vinden die hulp kan bieden bij het transcriberen van interviews, of die jou je scriptie beter kan laten schrijven, wanneer je hulp bij statistiek wil krijgen of als je moeite hebt met het (af)schrijven van je scriptie. Beschrijf zo gedetailleerd mogelijk wat voor scriptiehulp je zoekt of wat je gedaan wilt krijgen, zodat je de beste scriptiehulp aangeboden krijgt. Wij controleren je aanvraag en plaatsen de opdracht daarna online. Je advertentie is op dat moment direct zichtbaar op de homepage.

 1. Vergelijk aanbieders van scriptiehulp

Je opdracht komt, nadat hij door ons is goedgekeurd, prominent op de homepage te staan en wordt verspreid onder de bij ons aangesloten scriptiehulpen en scriptiebegeleiders. Je zult daarna snel reacties, (aan)biedingen of offertes ontvangen van mensen die je met je opdracht, verslag of scriptie willen helpen (corrigeren/meedenken/meeschrijven/begeleiding tijdens het schrijven).

Je kunt de scriptiehulpen vervolgens met elkaar kunnen vergelijken op basis van hun competenties, reactie, referenties, cv of tarief, en op hun manier van communiceren. Neem desgewenst contact met ze op om je over hen te informeren.

 1. Kies de beste scriptiehulp

Nadat je je opdracht eventueel nader hebt uitgelegd, kies je de meest geschikte scriptiehulp, waarna hij met je opdracht aan de slag gaat

Na afloop van de opdracht kun je de scriptiehelper een beoordeling geven. Dit stimuleert hem of haar om zijn of haar best voor je te doen voor je scriptie of verslag.

Wat voor soort opdrachten kan ik op Scriptiespot plaatsen?

Op Scriptiespot kun je iedere opdracht plaatsen die verband houdt met teksten. De meeste opdrachten die geplaatst worden zijn onderwijsgerelateerd. Dat wil zeggen dat het opdrachten zijn waarbij scriptiebegeleiding nodig is, correctie tijdens of na het schrijven van een scriptie of verslag, hulp bij een afgekeurde scriptie, bij het interpreteren van onderzoeksresultaten, bij het verwerken en analyseren van statistische gegevens en SPSS-resultaten, bij het transcriberen van interviews, vertalen van een scriptie, etc.

Kan ik ook opdrachten plaatsen die niet onderwijsgerelateerd zijn?

Bij Scriptiespot kun je in principe allerlei soorten tekstuele opdrachten plaatsen. De focus ligt op onderwijsgerelateerde opdrachten als scriptiebegeleiding, scriptiecorrectie en scriptiehulp.

Moet ik betalen voor het plaatsen van een scriptieopdracht?

Er zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen van een opdracht. Je advertentie is na goedkeuring ervan meteen zichtbaar op onze homepage. Wel kun je kiezen voor een premium optie, waarbij je oproep vast bovenaan komt te staan voor 7 dagen. Dit houdt in dat het een week lang niet wegzakt als gevolg van plaatsing van nieuwe advertenties. De kosten voor een premium optie zijn 4.95 per advertentie.

Moet ik mij inschrijven of inloggen voor het plaatsen van een opdracht?

Je kunt meteen en snel je opdracht plaatsen door enkele gegevens in te vullen. Nadat deze goedgekeurd zijn, verschijnt hij bij de opdrachten. Het plaatsen van een opdracht is kosteloos en vrijblijvend.

Worden er bij mijn opdracht persoonlijke gegevens getoond?

Tenzij je er zelf voor kiest je persoonsgegevens in je opdracht te vermelden, worden er geen persoonlijke gegevens getoond aan bezoekers. Je contactgegevens zoals email zijn alleen zichtbaar voor de scriptiehulpen die bij Scriptiespot staan ingeschreven, zodat zij op jouw opdracht kunnen reageren.

Kan ik mijn opdracht wijzigen of verwijderen?

Je kunt je opdracht gedurende de gekozen plaatsingsduur wijzigen, stopzetten of laten verlopen. Je kunt je opdracht ook op een simpele wijze verlengen. Je opdracht zal dan opnieuw bovenaan op de homepage verschijnen.

Ben ik verplicht een bod op mijn opdracht te accepteren?

Het plaatsen van een opdracht op scriptiespot.nl is geheel vrijblijvend. Je bent nooit verplicht een bod te accepteren.

Hoe ontvang ik een goed bod?

Door je opdracht zo goed mogelijk te omschrijven: schrijf een goede, duidelijke titel. Beschrijf welke studierichting je volgt en wat je verwacht van de scriptiehulpen. Geef ook aan welk budget je wilt uitgeven voor de opdracht. Op deze manier ontvang je waardevolle biedingen en weten de scriptiehulpen waar ze aan toe zijn.

 • Wettelijk niet-toegestane aanvragen en opdrachten worden door Scriptiespot niet goedgekeurd

Hoe kies ik de beste scriptiehulp?

Door te letten op ervaring, beoordelingen, opleiding en communicatie van de scriptiehulpen, en door af te gaan op je eigen intuïtie en ervaring.

Hoe selecteer ik mijn ideale scriptiehelper?

Vanuit je dashboard kun je naar Opdrachten > Mijn Opdrachten gaan. Hier klik je op ‘kies een bieder’.

Wat gebeurt er nadat ik de scriptiehelper heb gekozen?

De gekozen scriptiehelper zal worden gevraagd de opdracht te accepteren. Zodra dit gebeurd is, kun je contact opnemen met deze persoon voor verdere afhandeling of via onze website een gesprek starten.

Hoe kan ik contact opnemen met een bieder?

Je kunt contact opnemen met een bieder door op zijn gebruikersnaam te klikken en rechts bovenin te klikken op ‘stuur bericht’.

Veelgestelde vragen voor scriptiehelpers

Hoe kan ik als scriptiehelper reageren op opdrachten?

Je kunt direct op opdrachten reageren door je in te schrijven via deze link

Welke abonnementen zijn er?

Scriptiespot.nl hanteert zeer gunstige tarieven. Al vanaf 32.95 per maand kun je onbeperkt reageren op advertenties (de facturatie vindt per maand plaats). Wanneer je een maandabonnement neemt is dit 34.95, voor een abonnement van een half jaar is dit 33.95 per maand en voor een heel jaar is het 32.95 per maand. Met dit abonnement kun je onbeperkt bieden, reageren en communiceren via scriptiespot.nl

* Het abonnement wordt automatisch verlengd wanneer u niet hebt aangegeven het te willen stopzetten in uw account. Twee weken voordat het abonnement wordt verlengd ontvangt u een bericht over verlenging, waarin een link is opgenomen om u af te melden voor verlenging.

Kan ik mijn abonnement stopzetten, wijzigen of verlengen?

U kunt uw abonnementen simpel stopzetten via uw account-pagina door op ‘abonnement stopzetten’ te klikken. Verlengen is altijd mogelijk door op ‘’abonnement verlengen’’ te klikken, waarna u naar de betaalpagina wordt verwezen.

Hoe vindt de betaling plaats?

U kunt ervoor kiezen om de betaling via iDeal, Mistercash of Paypal te laten verlopen. Wanneer u een abonnement heeft gekozen, kijkt ons systeem of er tegoed op uw account staat. Wanneer dit niet het geval is, wordt de mogelijkheid geboden dit eerst aan te vullen.

Hoe maak ik als scriptiehelper een account en profiel aan?

Om een account aan te maken gaat u naar de inschrijfpagina.

Ik heb betaald, maar ik kan nog niet direct beginnen met bieden en met opdrachtgevers in contact komen, hoe zit dit?

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te waarborgen keuren wij alle accounts van scriptiehelpers eerst goed. Dit gebeurt hooguit binnen enkele uren. Daarna kunt u meteen aan de slag gaan.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe opdrachten van studenten?

Vanuit uw dashboard klikt u op profiel > bewerk profiel. U kunt hier ook aangeven in welke soort opdracht u geïnteresseerd bent.
Vergeet niet onder het kopje ‘e-mail voorkeuren’ de optie ‘Wanneer een opdracht wordt geplaatst die relevant is voor mij:Nee ‘ op ja te zetten.

Hoe kan ik e-mail meldingen aan of uit zetten?

Vanuit uw dashboard klikt u op profiel > e-mail voorkeuren.

Hoe breng ik een bod uit?

Als u op de site heeft ingelogd kunt u bieden en reageren op de advertenties (onderaan de scriptieopdrachten). U klikt vervolgens op de knop ‘Reageren op deze opdracht’

Wat gebeurt er als ik een opdracht heb aangenomen?

U kunt nu met de opdrachtgever/student afspraken maken over het maken en afronden van de opdracht.

Ben ik verplicht om een opdracht aan te nemen als een student mijn bod accepteert?

Met het bod dat u uitbrengt geeft u aan dat u voor dat bod bereid bent om de opdracht te vervullen. U zit echter nergens aan vast. Zodra de student van uw diensten gebruik wil maken, kunt u met hem of haar concrete afspraken maken.

Hoe gaat de betaling van het abonnement in zijn werk?

Zodra u kiest voor een abonnement, kijkt ons systeem of er tegoed op uw account staat. Wanneer dit niet het geval is, wordt de mogelijkheid geboden uw tegoed eerst aan te vullen middels een veilige iDeal-betaling, Mistercash-betaling of Paypal-betaling.

Basisabonnement (gratis):

-Notificaties van nieuwe opdrachten ontvangen

-Opdrachten bekijken

Premium:

-Notificaties van nieuwe opdrachten ontvangen

-Reageren op opdrachten

-Profiel op Scriptiespot. U kunt uw eigen profiel aanmaken, waarin u meer informatie over uzelf of uw bedrijf kunt geven. Potentiële studenten/opdrachtgevers kunnen uw profiel bekijken en u direct benaderen, waardoor uw kansen op een opdracht worden vergroot.

De prijzen bij de abonnementen zijn exclusief btw (21%)

Krijg ik een factuur van mijn betaling?

Na iedere betaling krijgt u per mail een factuur

Wat gebeurt er als ik een opdracht geaccepteerd heb?

U kunt nu met de opdrachtgever/student afspraken maken over het voltooien van de opdracht.

Wat betekenen de verschillende opdracht-statussen?

Scriptiespot.nl werkt met de volgende indicaties om aan te geven wat de status is van een opdracht:

 • Open: voor deze opdrachten is nog geen scriptiehelper gevonden. Scriptiehelpers kunnen reageren op deze opdrachten.
 • Gepauzeerd: de opdracht is gepauzeerd omdat er voldoende biedingen en reacties zijn binnen gekomen. Scriptiehelpers kunnen (tijdelijk) niet reageren. Wanneer er geen geschikte kandidaat wordt gevonden, kan de opdracht weer op “Open” worden gezet. Scriptiehelpers worden hiervan op de hoogte gesteld.
 • Gesloten: de opdracht is gesloten. Scriptiehelpers kunnen niet meer reageren.
 • Verlopen: de opdracht is aan het eind van de termijn gekomen.
 • Match: de opdrachtgever heeft een freelancer/scriptiehulp gekozen voor een opdracht en de freelancer heeft de opdracht aangenomen.

Veelgestelde vragen – algemeen

Wat is Scriptiespot.nl?

Scriptiespot brengt vragers en aanbieders van scriptiehulp samen, zodat studenten de best mogelijke scriptiehulp kunnen krijgen en aanbieders een platform hebben om hun hulp tegen een vergoeding in te zetten.

 1. Bij scriptiespot.nl kunnen opdrachtgever en aanbieder veilig met elkaar zaken doen. De betaalservice van scriptiespot.nl zorgt ervoor dat beide partijen beschermd zijn. Bij eventuele geschillen bemiddelt scriptiespot.nl volgens de geschillenprocedure.
 2. De opdrachtgever kan de scriptiehulp aan het eind van een opdracht middels het sterrensysteem een cijfer geven op het gebied van inzet, kwaliteit, communicatie en het behalen deadlines. Zo kunnen studenten/opdrachtgevers makkelijk de meest geschikte partij vinden.
 3. Scriptiespot doet er alles aan om de site zo optimaal mogelijk te laten functioneren en zal zo snel mogelijk reageren op vragen, klachten of opmerkingen van opdrachtgevers en studenten.

Wat voor type opdrachten staan er op scriptiespot.nl?

Allerlei opdrachten die gerelateerd zijn aan onderwijs, van verslagen corrigeren tot scriptiebegeleiding, tot het herschrijven van of feedback geven op een afgekeurde scriptie. Ook kan het zijn dat een opdrachtgever hulp nodig heeft bij het transcriberen van interviews of een begeleider wenst die hem zijn scriptie beter kan laten schrijven en zijn taalvaardigheden verbetert. Begeleiding bij statistiek en analyse daarvan behoren ook tot de mogelijkheden. Sommige opdrachten kunnen thuis bij de opdrachtgever gedaan worden, andere opdrachten kunnen op de locatie van de scriptiehelper uitgevoerd worden.

Waarom zou ik mijn opdracht op scriptiespot.nl plaatsen?

Scriptiespot.nl biedt jou een enorm aanbod aan scriptiehulp. Hier vind je heel snel een geschikte scriptiehelper of begeleider tegen een aanvaardbare prijs. Er zijn veel scriptiehulpen bij Scriptiespot aangesloten. Als je een opdracht plaatst heb je in de regel binnen 12 uur een aantal aanbiedingen. Je kunt deze aanbiedingen vergelijken en de meest geschikte scriptiehulp voor je opdracht kiezen. Het plaatsen van een opdracht en het contact opnemen met scriptiehulpen is geheel gratis en vrijblijvend.

Bij eventuele geschillen treden wij op als bemiddelaar.

Nadat de opdracht is uitgevoerd geef je de scriptiehulp een beoordeling. Deze is waardevol voor de scriptiehelper omdat het hem of haar helpt om opdrachten binnen te halen. Dit geeft de scriptiehelper tevens een extra reden om zijn best voor jou te doen.

Wat zijn beoordelingen / referenties?

Beoordelingen of referenties zijn meningen van de opdrachtgever over de opdrachtnemer. Je kunt de opdrachtgever een cijfer geven door op één, twee, drie, vier of vijf sterren te drukken en een korte toelichting van je score te geven. De beoordelingen en referentie maken het andere studenten makkelijker om hun keuze te bepalen. Nieuwe gebruikers van scriptiespot.nl krijgen zo een goede indicatie van de reputatie van de opdrachtnemers/scriptiehulpen op scriptiespot.nl